OVER SNOW BLIZZARD IDITAROD

De naam Snow Blizzard Iditarod is ontstaan door de kracht en energie die het team uitstraalt.
Blizzard: natuurgeweld in de vorm van een sneeuwstorm waarbij kracht en energie de voornaamste uitstraling heeft.

Aan het hoofd van dit ambitieuze team staat de ervaren Ron de Ruiter. Lees zijn verhaal hieronder en laat je inspireren!

HET VERHAAL VAN RON DE RUITER

Iedereen heeft het wel eens van die wensen, dromen of uitdagingen die je niet hardop durft uit te spreken. Je durft ze niet uit te spreken omdat ze ‘niet haalbaar’ zijn, ‘te kostbaar’ lijken of omdat je gewoonweg niet in de juiste situatie leeft of terecht bent gekomen.

Mijn naam is Ron de Ruiter en werk al meer dan 20 jaar met honden. Specifiek sledehonden. Dit was tot 10 jaar geleden een passie met vergaande gevolgen voor zowel mijn privéleven als mijn werk, met een hoge druk om te presteren. Deze druk is mij bijna fataal geworden. Ik kreeg het redelijk onbekende syndroom van Miller Fisher. Deze ziekte zorgde ervoor dat mijn eigen immuunsysteem antistoffen aanmaakte tegen mijn eigen hersenstam. Ik kreeg te maken met verlammingsverschijnselen door mijn hele lichaam. De neuroloog die mij destijds behandelde vertelde mij, recht in mijn gezicht, dat ik misschien nooit meer mijn grootste passie, de sledehonden-sport, zou kunnen beoefenen. Dat was het moment waarop mijn wereld instortte. Ik ben ervan overtuigd dat de neuroloog dit heeft gezegd om mij vechtlust te geven voor de beste overlevingskansen. Ik zei tegen mezelf dat ik het niet op moest geven en er het best haalbare uit moest halen. Er is namelijk geen arts die mij ervan gaat weerhouden mijn sport te beoefen. Ik heb het dus omgezet in ‘strijdlust leven’ met mijn aandoening. Ik ben van huis uit een gewone doorsnee man en ik wil dus iets gaan doen wat redelijk ongewoon is. Mijn plan is de grootste en zwaarste sledenhonden-race ter wereld te gaan lopen die er bestaat; de Idtarod in Alaska. Deze race wordt ook wel de serum race genoemd en heeft een lengte van 1150 mijl (ongeveer 1755 km) door onherbergzaam gebied met de meest extreme weersomstandigheden die er zijn. Deze race is ontstaan omdat er onder de lokale bevolking van Nome een nare ziekte was uitgebroken; Diffterie. Het serum tegen deze ziekte werd met een sledehonden-team gebracht en loopt langs een hele oude handelsroute. Je zult nu misschien iets beter begrijpen dat dit voor mensen zoals ik een uitdaging is. Voor mijn ziekte was er 10 jaar geleden ook geen oplossing. Omdat het miller fischer syndroom zeldzaam is maar qua symptomen veel lijkt op MS, wil ik me inzetten voor spieren voor spieren. Na mijn revalidatie is het mij gelukt om weer mee te doen aan wedstrijden en niet zonder succes; diverse kampioenschappen heb ik met mijn team honden gewonnen of op het podium gestaan. Nu ben ik op het punt aangekomen om mijn droom uit te gaan voeren. Ik krijg hulp van een geweldig team met daarin mensen die in mij en deze enorme uitdaging geloven. Een droom, een journey, een quest die gedreven wordt door wilskracht, drang om te leven en de samenloop van omstandigheden.

We willen tijdens ons traject nog meer bewustwording creëren voor spierziekten en hopen hiermee anderen te inspireren dat je als mens het verschil kan maken voor anderen, maar ook zeker voor jezelf.

Ik hoop dat jullie mij en ons team willen steunen in deze enorme uitdaging en tocht. Hoe mooi zou het zijn als we met teamwork en doorzettingsvermogen deze journey kunnen volbrengen.

Volg ons, deel onze verhalen en geniet met ons mee van de geweldige wereld van sledehonden racen. Wie weet inspireer je jezelf en anderen om verder te dromen!

 

WE NEED YOU!

Logo Snow Blizzard Iditarod The Netherlands

Ben jij geïnspireerd geraakt door dit verhaal en wil jij Stichting Snow Blizzard Iditarod helpen in haar missie naar de zwaarste sledehonden-race ter wereld?
Neem dan 
contact met ons op!

Logo Snow Blizzard Iditarod The Netherlands